Customer Case: DevRepublic

 

DevRepublic helpt Nederlandse software-ontwikkelbedrijven met het uitbreiden van de ontwikkelcapaciteit door het inzetten van Devheroes: indiase software-ontwikkelaars die geintegreerd worden in de klantenteams. In India werken zo’n 60 professionals, in Nederland zijn 10 mensen actief. DevRepublic wil in deze vorm van offshoring uitbreiden naar meer vaste teams. 

 

Sinds november 2020 mag ik part-time de sales-activiteiten binnen DevRepublic uitvoeren.

 

Bekend terrein, want tussen 2010 en 2018 heb ik dit concept leren kennen en zien groeien bij coMakeIT. De uitdaging om met DevRepublic de volgende stap te maken in de ontwikkeling van het bedrijf is niet makkelijk, maar wel uitdagend om op te pakken.

In 2021 heb ik door deze acquisitiewerkzaamheden meerdere nieuwe klanten van DevRepublic kunnen helpen met een eigen ontwikkelteam en een mooie pijplijn kunnen opbouwen waar we samen aan blijven werken.

 

Een mooi voorbeeld is de meest recente klant, ABC E BUSINESS. Zij zetten strategisch in op groei met DevRepublic. Het persbericht lees je hier.

 

John Wassing, directeur van DevRepublic: ‘Met Patrick hebben we iemand die zich 1 of 2 dagen per week volledig kan focussen op de sales. We werken in een markt waar we sterke relaties willen opbouwen en langdurige relaties aangaan. Patrick heeft hier een bewezen track-record en kan ons zo ontzorgen door de markt te bewerken maar ook bij te springen in de operatie wanneer klanten hierom vragen.”