2020 is voor iedereen een bijzonder jaar geweest. Voor ons ook. Begin 2020 werd al snel duidelijk dat er iets stond te gebeuren wat ons dagelijks bezig houdt en wat enorme impact heeft gemaakt. Iets waar we als jong gezin enorm blij mee waren: op 7 oktober is Saar geboren. En wat kan er tijdens een zwangerschap veel gebeuren…

 

Begin dit jaar was ik bijvoorbeeld nog in dienst bij ITPH Academy. Met daarnaast wat klusjes voor lokale ondernemers en vooral de contacten die ik had met de leden van de Business Club NV had ik al langer de droom om voor mezelf te starten. En hoe graag ik ook zelf wilde ondernemen, die stap had ik nog niet gemaakt. Tot afgelopen zomer.

 

De kans om op een goede manier afscheid te nemen van ITPH Academy en voor mezelf te starten heb ik met beide handen aangegrepen. Een spannende tijd, want inmiddels waren ‘we’ al 7 maanden zwanger.

 

Practice what you preach

Leadgeneratie en nieuwe klanten. Daar wil ik bedrijven mee helpen. Dat betekent dat ik voor mijzelf ook met sales en marketing aan de slag moet.

Met een eerste bericht op LinkedIn (meer dan 37.000 keer bekeken) kwamen er enorm veel leuke reacties over deze stap. Dat gaf veel moed!

 

Door het inzetten van email-marketing, social media en natuurlijk veel te spreken met mensen uit mijn netwerk kwamen er een aantal mogelijkheden.

 

De tijd is sinds deze stap voorbij gevlogen. Een goed teken! Want dankzij een aantal mooie opdrachtgevers heb ik me nog geen minuut hoeven te vervelen.

 

 

Aan de slag

Al snel kon ik meedraaien met het team van Deelfiets Nederland. Een start-up met groeiambities waar ik in een enthousiast team van ondernemende jongens terecht kwam. Het afgelopen half jaar hebben we hier enorme stappen kunnen zetten.

In de weken daarna kwamen Greenmonkeys en DevRepublic op mijn pad. Bij beide IT-dienstverleners draai ik elke week een dag mee om de markt voor hen te bewerken.

   

Ook kwam er extra tijd vrij om aan de Business Club NV te besteden. De wens om een eigen locatie aan te trekken kon mede hierdoor in een stroomversnelling komen. Vanaf 1 januari is de Business Club Enterprise open!

 

Met daarnaast nog een aantal leuke projecten voor bijvoorbeeld het Innovatiehuis, PV Accountants, Sport & Life, SB Food en Westerink Buitenmeubelen ben ik enorm blij met de ondernemersstap.

 

Op naar 2021!

En nu door natuurlijk. Met de basis die de afgelopen maanden is gelegd heb ik enorm veel zin in het nieuwe jaar. Ik kijk er naar uit om nog meer ondernemers te helpen door marketing en sales slim in te zetten.

Ik wil de ondernemers waar ik het afgelopen jaar al voor heb mogen werken enorm bedanken voor hun vertrouwen en de fijne samenwerking.

 

Tot slot wens ik jullie heel veel succes toe in 2021!

 

Patrick